"Vi bygger nytt" reportasjen: | Moderne stil
210
post-template-default,single,single-post,postid-210,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,paspartu_enabled,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

«Vi bygger nytt» reportasjen:

At det bak en hver suksess ofte ligger en god planleggingsfase, er en kjent sak. Ann Helen og Egil Kvalevaag brukte fire år på å planlegge sin nye bolig på Skår på Karmøy. De brukte tiden godt!
Bilde: DHR Saga
Bilde: DHR Saga
Bilde: DHR Saga
Bilde: DHR Saga
Den over fem mål store tomten ble deres i 2008. Fire år senere, tre dager før julaften 2012, kunne det unge paret og deres to år gamle sønn Marselius flytte inn i det som absolutt fortjener betegnelsen drømmeboligen.  Huset ligger i Skårhagen på en høyde med flott utsikt til Vedavågen. Resten av tomten er senere utskilt i flere deler hvor det blir oppført boliger nær sjøen som snart skal selges på det åpne markedet.
Godt planlagt
Hvert et lysarmatur, nisje, skapdør, lamper og andre detaljer var nøye planlagt. Egil Kvalevaag tegnet selv huset og har hatt hovedrollen i selve oppføringen av det. Her kom det ikke så mange overraskelser underveis i byggeprosessen. Egil har god erfaring etter å ha drevet eget byggfirma i over 12 år.
Arbeidsfordelingen mellom ekteparet var nøye planlagt. Egil tok seg av alt det utvendige, mens Ann Helen var sjef for den innvendige innredningen. At 27 år gamle Ann Helen Kvalevaag er ei interiørbevisst dame, er det ingen tvil om. Det nye huset på Skår ved Kopervik er et mesterstykke av en bolig – både på utsiden og innsiden.
Magefølelsen
Alle valg har de kommet frem til selv, og de har ikke benyttet seg av interiørkonsulenter når den 330 kvm. store boligen skulle innredes. Men de har fått god hjelp underveis og trekker spesielt frem Oxo Bad for god hjelp. De to siste årene har Ann Helen også drevet sin egen blogg (www.modernestil.blogspot.com) der hun har delt byggeerfaringer og lekre bilder fra den nye boligen.
– Vi har stolt på vår egen magefølelse og har brukt lang tid på de ulike valgene. Jeg følger med på en rekke interiørblogger og leser en del interiørmagasiner, både norske og utenlandske. Jeg har også i løpet av årene laget min egen inspirasjonsperm. I denne permen har jeg limt inn utklipp av produkter og innredningsløsninger jeg liker godt. Dette er absolutt noe jeg også råder andre til som skal bygge eller sette i gang med store oppussingsprosjekter. Inspirasjonspermen har vært et viktig redskap i innredningsprosessen, sier Ann Helen som til daglig er å treffe som butikksjef ved Icon på Oasen Storsenter. Ja, enn så lenge da. For den lille kulen på magen røper at hun snart skal ut i mammapermisjon.
– Vi vet ikke kjønnet på barnet, så rommet er ennå ikke innredet, sier hun. På storebror Marselius sitt rom er imidlertid alt på plass. Her trives han godt sammen med elefanter fra Designdelicatessen, små Phanton-stoler og et bildetapet spesialbestilt hos Sne Design.
Research
Det er ikke få timer med research som ligger bak de fleste av innkjøpene. Finner Ann Helen noe hun virkelig liker, får det våge seg om det både kommer toll og avgifter i tillegg.  Kalenderen på kjøkkenveggen ble for eksempel bestilt fra en amerikansk interiørbutikk. Lampen i trappeoppgangen heter Zoom og er ikke lenger i produksjon, men de var heldig å få kjøpe ustillingsmodellen til HTH på Norheim. Den store sofaen er bestilt fra Danmark og er blant annet valgt fordi den har en lekker bakside.  og var en modulsofa som var et viktig kriterie for Ann Helen som liker godt å ommøblere. Bordet i stuen ser ut som en skulptur og består av masse speilbelagte småklosser hun var heldig å få tak i via jobben sin. Det tre meter lange spisebordet i stuen har husbonden Egil laget selv.
Spesiell trapp
Den hvite, blanke trappen som går fra hallen til overetasjen er et møbel  i seg selv – spesialbestilt via Friestad og tegnet av husherren selv i lag med den danske trappefabrikken. Trappen, som er av heltre, er kledd med mdf, er overflatebehandlet og har glass-rekkverk.
– Vi har stort sett vært enige om de ulike valgene, men krystallviften over komfyren på kjøkkenet var det litt kamp å få igjennom, smiler Ann Helen.
Finner hun ikke det hun er på jakt etter, er hun ikke redd for å sette i gang å lage det selv. Det er Ann Helen som har sydd putene i den innebygde benken i hallen og de store putene som troner bakerst i sengen. Det samme gjelder gardinene på soverommet.
Hotellfølelse
Og vandre rundt i det 330 kvm store huset, gir faktisk en følelse av å befinne seg på et fasjonabelt hotell. Men det betyr langt i fra at atmosfæren er kjølig og upersonlig. Det sørger ikke minst de mørke, varme  veggvalgene for. På veggen bak sengen på foreldresoverommet er det brukt en eksklusiv tapet med ”småstein”  fra Omexo. Bak sengegavlen er det lagt inn belysning for en ekstra effekt. I stuen er det brukt en grå mohair-farge. I hallen i første etasje er det lagt grå, blanke industrigulv (epoxy), mens en har brukt gummigulv på vaskerommet. På soverommene har de lagt ulltepper, mens en har brukt korkvinyl i hele overetasjen. På begge baderommene har en valgt store, mørke fliser, mens den ene veggen er malt lilla.
Og apropos hotell. Ann Helen er en kløpper til å re opp sengene og dekorere på en ”hotellaktig” måte. På gjesterommet ligger for eksempel Leksington håndklær, tøfler og badekåper klar på sengeenden. Heldige er de som er gjester her!
Interiørtips fra Ann Helen
1.    God planlegging er alfa og omega.
2.    Finn din egen stil gjennom å kikke på blogger og i interiørblader.
3.    Du kan låne mange interiørblader på bibliotekene, heilt gratis! Dette har jeg benyttet meg godt av!
4.    Lag deg en inspirasjonsperm.
5.    Ta bilder med mobilen av ting du liker (fra blader,butikker, bloggger) og lim disse inn i inspirasjonspermen.
6.     For å få en viss følelse av rommet kan en legge inn eksakte mål i programmet, roomsketcher er et ypperlig program. Se link for hvordan jeg har gjort det. http://modernestil.blogspot.no/2012/09/stua-var-i-room-sketcher.html Dette er også et godt verktøy for valg av møbler!
7.     Bland gjerne dyrt og billig sammen i lag med gammelt og DIY for å få et spennende uttrykk.
8.     Våg å satse på noe som ikke alle andre har.
9.    Kvalitet er bedre enn kvantitet, bruk gjerne litt mer på ting en ikke bytter ut så ofte og mindre  på for eksempel puter.
10.     Prøv å få en rød tråd gjennom det hele, selv om rommene har forskjellige uttrykk og fargeskalaer bør det være en viss sammenheng i det. Kjør på en stil for å få en helhet i det!
*teksten er lånet frå «Vi Bygger Nytt» sin hjemmeside.

Bilde: DHR Saga

Bilde: DHR Saga

Bilde: DHR Saga

Bilde: DHR Saga

Bilde: DHR Saga
Bilde: DHR Saga
Bilde: DHR Saga

Bilde: DHR Saga

Bilde: DHR Saga

Bilde: DHR Saga

Bilde: DHR Saga

Bilde: DHR Saga

Bilde: DHR Saga

Bilde: DHR Saga

Bilde: DHR Saga

Bilde: DHR Saga

Bilde: DHR Saga

Bilde: DHR Saga

Bilde: DHR Saga

Bilde: DHR Saga

Bilde: DHR Saga

Bilde: DHR Saga
Bilde: DHR Saga

Bilde: DHR Saga

Bilde: DHR Saga

Bilde: DHR Saga
Bilde: DHR Saga

Bilde: DHR Saga
*Alle bildene er tatt av super flinke Linn Sofie Hagen Olsen for DHR Saga.
Reportasjen kan også leses på «Vi Bygger Nytt» sin hjemmeside. 
Magasinet «Vi bygger Nytt» distrubueres i 50.000 eksemplarer til husstander i Haugesund, Karmøy, Tysvær, Sveio, Utsira, Bokn, Vindafjord, Ølen, Etne, Bømlo og Stord så mest sannsynlig får du det i posten i dag:)
post signature
12 Comments
 • Blåbærtua

  29. august 2013 at 09:32 Svar

  FANTASTISK flott:)))

 • Marthe

  29. august 2013 at 11:57 Svar

  Er det mulig sier jeg! Helt sinnssykt vakkert! Dere har vært utrolig flinke!

  • Modernestil

   29. august 2013 at 17:48 Svar

   Så kjekt du synest det Marthe:) tusen takk for koselig kommentar!

 • Fargebarn

  29. august 2013 at 20:40 Svar

  Så fint hus. Helt i min gate. 🙂 Planlegging er viktig. Hadde vi bygd igjen idag, er det mye jeg hadde gjort anderledes…menmen det er det vel alltid 🙂

  • Modernestil

   31. august 2013 at 17:37 Svar

   Så stilig at DU likte vårt hus!!! Planlegging har vert alfa o mega for min del, tar tid når eit heilt hus skal innredas og alle valg skal tas av oss sjølve. Var ganske oppgitt ei stund i byggeprosessen men tenker nå i dag at det er heilt ok at prosessen tok så lang tid for alt er nøye vurdert og eg trur me har funne løysningar som passer oss godt. Ønske deg ei super god helg.

 • nr.15

  30. august 2013 at 16:56 Svar

  Nettop lest bladet, lekkert:) Flotte detaljer over alt:)

  • Modernestil

   31. august 2013 at 17:28 Svar

   Hei Charlotte:) Kjekt du likte det!!! god lørdag til deg frå meg

 • Anonym

  30. august 2013 at 20:29 Svar

  Kjempe flott. Har du laget den innfelte benken i veggen sjøl?!el har du kjøpt d ferdig? Tenke på stoffet på veggen og benkasetet.

 • Anonym

  30. august 2013 at 21:01 Svar

  Woow, for et flott hus! Herlig romfølelse! Og så flink du er med interiør, veldig min stil. 🙂 Jeg ble litt nyskjerrig på planløsningen deres etter jeg leste artikkelen i "Vi bygger nytt" Ligger den på sidene her eller? 🙂 Er så mye å bla gjennom. hehe…

Post a Comment