Støtt Dina-stiftelsen, konsert med Alejandro Fuentes I KVELD: | Moderne stil
58
post-template-default,single,single-post,postid-58,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,paspartu_enabled,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Støtt Dina-stiftelsen, konsert med Alejandro Fuentes I KVELD:

I kveld arrangerer Dina stiftelsen veldedighetskonsert i Sarons Dal kl 19:00
Billettpris: 150kr pr pers.
Familiepris: 500kr 
(barn under 6år gratis adgang)
Alt av billettsalget går til å hjelpe voldtatte jentebarn i Kongo. 
Eg gir 10% av all fortjeneste ved salg av betongbord til Dina Stiftelsen, 
Her kan du se betongbordene eg designer og mannen min lager for hånd. 
PS: boken som Mamma, hvem kan redde oss, kan kjøpes for kr249-, gjennom Dina-Stifelsen. 
Denne boken bringer deg inn i en verden så fjernt det går an å komme fra vår trygge velstand i Norge; til det østlige Kongo. Den forteller historien om Rune Edvardsen og Dina-stiftelsen, som har satt seg fore å yte et lite bidrag til et mer verdig liv for mennesker som lider, for kvinner som er lemlestet. Boka forteller om en kamp i oppoverbakke, med mange tilbakeslag. Men også om den store gleden det er å kunne se inn i øynene til mennesker som har fått et bedre liv.
Min bror (han i midten på bilde like under) og svigerinna mi var i Kongo i fjor for å hjelpe til på barnehjemmet. 
Vil du lesa Jan Egil og Unni sin opplevelse av oppholdet kan det gjerast her. (Paradis i Helvete)
Kvifor ska DU støtte Dina stiftelsen når mangen andre også har det grusomt, fokuset blir litt glemt hos dei stakkars voldtatte jentebarna oppi alt som har skjedd i Nice i Frankrike og i Tyrkia, les teksten under så forstår du kvifor eg velger å støtte akkurat denne stiftelsen. 
Under en misjonsreise til Den demokratiske republikken Kongo i 2002 fikk Rune Edvardsen lille Dina i armene sine. Hennes fortvilte mor fortalte hvordan hennes to år gamle datter var blitt voldtatt av to menn, og hvordan hun ikke hadde råd til å gi sin datter behandlingen hun trengte. Edvardsens umiddelbare reaksjon var å be venner om å hjelpe denne lille jenta. Kort tid etter ble det lille jentebarnet sendt til sykehus, og året etter stod et hjem for voldtatte jenter ferdig i byen Goma. Dina var den første jenta som flyttet inn. 


Møtet med Dina ble starten på Dina-stiftelsen. I dag gir stiftelsen hjelp til 270 voldtatte jenter på to sentre i Øst-Kongo. 

Den demokratiske republikken Kongo er et av verdens verste land å vokse opp i. Krig, korrupsjon og håpløshet råder. Seksuell vold mot kvinner og barn er en av krigens brutaliteter.
Sjelden har verden sett en krig der seksuell vold mot kvinner og jenter har vært mer utbredt enn i Kongo. 1100 kvinner og jenter helt ned til spedbarnsalderen voldtas hver dag i Kongo (American Journal of Public Health 2010). Svært mange av jentene opplever å få underlivene ødelagt av fysiske gjenstander som gjerningsmennene har stukket inn i sine ofre.

270 jenter får hjelp av Dina-stiftelsen

I over 10 år har Dina-stiftelsen arbeidet for voldtatte jenter i DR Kongo. Der krigen herjer som aller verst, har Dina-stiftelsen startet to sentre for voldtatte jenter med plass til 270 jenter. På sentrene får jentene et hjem, beskyttelse, medisinsk tilsyn og hjelp til å bearbeide traumene. Jentene får bo sammen med andre jenter som deler deres skjebne, og de får ansatte som tar seg av dem. Jentene får tilgang på psykologhjelp og advokathjelp til å følge opp saken. Jentene som trenger det får kirurgisk behandling ved sykehus.
Fra jentene er fem år får de starte på en 12 års utdanning som gir de kunnskapene til å unngå fattigdom, holde seg friske og få håp for fremtiden. De får gå 6 år på grunnskole og 6 år på videregående skole, og får lære blant annet fransk, engelsk, matematikk, kjemi, samfunnsfag, geografi og historie. Dina-stiftelsen har startet egne skoler, og benytter seg av lokale skoler for å utdanne jentene. Jentene får også opplæring i bruk av datamaskiner og symaskiner, som skal hjelpe de til å få gode jobber i fremtiden.
Et av sentrene har et spesielt fokus mot jenter som har blitt gravide som følge av voldtekt – og som har opplevd å bli sosialt utstøtt. Enkelte av disse mødrene er så unge som 12 år. På senteret bor de voldtatte jentene sammen med barna sine og får hjelp til å oppfostre barna. På den måten får både mor og barn hjelp og skolegang.
Jentene flytter ut når de blir store nok til å klare seg selv, og Dina-stiftelsen vil da kunne hjelpe nye jenter.
*teksten er henta frå Dina-stiftelsen.no
PS: av alle innsamlede midler har 86% gått direkte til formålet, kun 9% i driftskostnader og bare 5% i lønn. Eg vil påstå at mangen andre store hjelpeorganisasjoner ikkje kan vise til så pass stor andel går direkte til formålet. 
For meir informasjon så Dina-stiftelsen på facebook eller hjemmesiden Dina-stiftelsen.no 
No Comments

Post a Comment