Mitt store drømme oppdrag | Moderne stil
4655
post-template-default,single,single-post,postid-4655,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,paspartu_enabled,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Mitt store drømme oppdrag

År etter år opplever eg å få drømme oppdraget. I fjor var det å være med å lage ein stor ny Knapphus kjøkkenbutikk på Karmøy. I år har eg hatt mange spennande prosjekt, men det er vel denne hytta som troner aller øverst.

Eg blei i begynnelsen av året kontakta av ein kunde eg hadde gjort eit oppdrag for tidligare som nå sendte meg tegninger på ei unik arkitekt tegnet hytte av Urbanhus.

Det skal faktisk seiast at eg takket nei til oppdraget først da eg kjente på at eg ikkje hadde kapasitet. Men så sa magefølelsen min i fra at eg ville vite meir og sjå tegninger, og frå det øyeblikket eg såg tegningane av hytta var eg solgt. Denne skulle eg bli med på, eg måtte bare presse den inn i kalenderen.

Målet var i starten å ferdigstille den til påsken, men ei sånn type hytte kan ein ikkje rushe, valgene er så viktige så den blei utsatt til høstferien slik at alt blei akkurat som planlagt og ønsket.

Hytten er det sakkestad eiendom as som eier og som skal selge den, den ligger forøvrig til salgs nå.

Det er ei hytte til 8 900 000kr og ligger perfekt til på Hovden med utsikt til ski trekket.

Dette har eg bidratt med: 

Det eg har bidratt med er belysningsplan, valg av materialer som veggpanel, fliser, farger, kjøkken, heldekkende gulv tepper. Eg har også handlet inn alle møbler, stylet og tatt bildene.

Det å kunne være med fra A til Å er magisk for at får ein den heilheten ein ser for seg.

Siden det er ei unik hytte anbefalte eg eit spesielt flott panel som er ekslusiv kvistfri furupanel fra ein liten fabrikk i Arendal. Flisene på gulvet i første etg er 80×160, dette for å unngå for mykje fuger og for at det passer best med store flater i ei stort rom. I tillegg er ikkje den størrelsen den mest vanlige å velge og det gjør det da enda meir spennande.

All belysning er nøye planlagt med tanke på møbleringsplanen.

Eg har også valgt å jobbe med taktile overflater for å dempe akustikken, for det kunne vert ein ufrodring med tanke på hyttens takhøgde og at det er fliser på gulvet.

Da hjelper det også godt med vegg plantene fra Nordgröna, ( som eg er forhandler for i Noreg). Desse har dei beste sertifiseringene på å dempe akustikken. Treng verken sollys eller vanning.

Når ein skal style ei slik hytte kan det virke utfordrende å begynne på innkjøp. Eg laget moodboards som eg presenterte for kunden der eg viste han kvar eg syntest tyngden skulle ligge. Dermed blei diamanten i rommet sofaen over alle sofaer, Tiki, designet av Norske Andreas Engesvik for Fogia ( kjøpt hos Senab Eikeland i Haugesund). Tro det eller ei men i denne hytta er det mange design skatter samlet i lag med varer både frå Jysk og Nille som er billig kjeder. Men eg opplever at så lenge ein setter det saman på rett måte vil heilheten stemme og du vil ikkje tenke over kva som er billig og dyrt.

Belysning:

Belysning er noko eg elsker å holde på med så det flott gjort av kunden å la meg fritt velge det eg synest passet best funksjonelt og estetisk til denne hytta. Eg er opptatt av å skjule ledninger så alt av belysning måtte planlegges i detalj. For har du nokon gang sett mantis lampen i stor utgave med innebygd ledning? Elektrikerne fekk ein god del utfordringer men alle lot seg løyse og resultatet blei sømløst.

Lamper fra Secto, Mantis og vipp gikk igjen i fleire rom for å skape ein rød tråd. Å legge penger i lamper er god investering da det er noko du sjeldent bytter ut.

Ellers er eg glad i skreddersydde produkt, som betong vaskene eg har målsatt og fått laget hos Konkret Studio. Unike produkt som det ikkje finnes maken til er prikken over i`en i ei slik hytte.

Ellers har eg også fått skreddersydd sengegavl og sitteputer i samme skinn kvalitet som Tiki sofaen. Dette igjen for at skal få den eksklusive følelsen at ingenting er latt til tilfeldighetene.

Sist men ikkje minst må eg nevne det rå kule bildet som eg følte var som laget til denne hytta, WOODSTOCK av Norske Jannecke Sanne. Det heng i stua og er prikken over i´en.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No Comments

Post a Comment