Les mine tips og råd hos Eiendomsmegler1: | Moderne stil
60
post-template-default,single,single-post,postid-60,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,paspartu_enabled,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Les mine tips og råd hos Eiendomsmegler1:

 til innhold

DIY stue fra Ann Helen Kvalevaag

Fornye hjemmet ditt? 

Slik gjør du det billigst mulig

Tekst: Henrik Norem . Foto: Modernestil, Ann Helen Kvalevaag. Dato: 02.06.2016

Er du og lommeboka uenige om hjemmet trenger en oppfriskning? Vi har snakket med interiørkonsulent Ann Helen Kvalevaag, som forteller deg hvordan du kan få et nytt hjem på budsjett. 
– I år er trenden personlige hjem, og det viktigste når du skal fornye er å innrede med elementer som betyr noe for deg og som gjør deg glad, sier Kvalevaag.

Den personlige trenden er gode nyheter for deg som vil fornye hjemmet på et trangt budsjett. Kvalevaag mener du kan blande både gjenbruk, gjør det selv og kjøp av rimelige møbler som IKEA, så lenge formuttrykket blir det samme. 
Interiørkonsulent Ann Helen Kvalevaag
– Du kan gjøre mye artig, men gå for én stil. Rommene bør henge sammen, for eksempel gjennom fargevalg eller å bruke samme type gulv.

Raskt resultat med maling
Oppussingsprosjektet som gir deg mest for innsatsen er de klassiske malingsstrøkene.

– Maling på veggene kan gjøre mye med et rom. Det gir deg en mye større forandring enn å skifte ut putene i sofaen, sier Kvalevaag.

Et malingsspann koster ikke mer enn noen få hundrelapper. Nå er det trendy å gå for vegger med farger, og de mange valgmulighetene gjør at du kan legge din egen signatur på veggen med et penselstrøk.

Flügger Farve har en fargevelger som hjelper deg å finne din stil.
Før du drar hjemmefra for å handle inn nye møbler bør du se deg om en siste gang. Det nye hjemmet ditt kan allerede befinne seg innenfor de fire veggene i boligen din. Kvalevaag mener mange overser potensialet som ligger i møblene de allerede har.

– Det er ganske enkelt å fornye hjemmet sitt ved ommøblere, flytte bilder på veggene eller rotere på frittstående belysning, sier hun.

Om du likevel skal ha nye møbler, kan du gjøre deg selv en liten tjeneste til neste gang du vil fornye hjemmet:

– Innreder du med modulsofaer og mange småbord kan du lett skape mange forskjellige sammensetninger, som kan gjøre rommet både mindre eller større, alt etter hvordan du velger å plassere dem.
Gjør det selv
Vil du slå to fluer i en smekk? Gjør det selv-prosjekter (også kalt DIY) kan både spare deg for penger og gi deg et helt unikt hjem.

– Jeg lagde meg en ny benk på egen hånd. Jeg kjøpte inn skumgummimadrasser og stoff til å trekke om, noe som ikke kostet så mye. I tillegg er benken helt unik, og den er laget akkurat slik jeg ville den skulle se ut, forteller Kvalevaag.
DIY Benk fra Ann Helen Kvalevaag
Du kan lese mer om de kreative prosjektene på bloggen hennes.
Selv om du skal pusse opp er det ikke sikkert at møblene du har fortjener å havne på søppeldynga. Noen enkle prosjekter kan gi møblene dine nytt liv. Ikke bare er gjenbruk bra for miljøet – det er også bra for lommeboka.
Barneværelse fra Ann Helen Kvalevaag
– Du kan enten bruke hele møbelet på nytt, eller bruke deler av det til et nytt prosjekt. Vi hadde et hagebord med en glassplate som gikk i stykker, men brukte rammen og lagde en ny topplate av plankerester fra kledningen på huset, forteller Kvalevaag. 
Også sofabordet til Kvalevaag har fått ny identitet, ikke bare én – men tre ganger! 

– Bordet passet ikke inn i det nye huset vårt, så jeg la marmorfolie over treplaten. Nå har jeg nettopp fjernet folien, pusset bordet og malt det med kalkmaling, som gjør at det er supertrendy igjen!
Sparer du penger gjennom hele oppussingen kan du sette av litt ekstra til områdene som fortjener det. Kvalevaag mener kjøkken og seng kan skape hodepine om du ikke investerer i det.

– Kjøkkenet brukes ofte, og bør være en god plass å være. Hvitevarene og benkeplatene bør være slitesterke. Det samme gjelder senga – for den bytter du sjelden, forteller hun.
*teksten er skrevet av Henrik Norem, ein utrolig hyggelig ung mann.         Super stas å bli kontaktet av han, der han ønsket mine råd og tips. Håper DU også likte spalten.  Heile saken er kopiert av Eiendomsmegler1, du kan også lese den HER.
No Comments

Post a Comment