Kan kryssfiner brukes i tak, vegger og gulv? - i samme rom?? | Moderne stil
4404
post-template-default,single,single-post,postid-4404,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,paspartu_enabled,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Kan kryssfiner brukes i tak, vegger og gulv? – i samme rom??

Mitt svar er JA:)

Men det må brekkas av for at det ikkje skal bli for mykje. Derfor har me valgt å behalde litt av betong gulvet og den eine betong veggen. For dei av dokke som har fulgt me lenge veit at eg er veldig glad i å bruke betong så det var heilt naturlig å bruke det også i dette rommet.

Eg er opptatt av soner og valgte å heve den bakerste delen med kryssfiner på gulvet. Da dette er eit rom som blir brukt med sko på og mest til fest og baluba så kunne eg ikkje lage soner med tepper. Men for at gulvet ikkje skulle bli stygt etter fyrste gang måtte eg behandle det.

Først av alt så måtte eg behandle både gulv og vegger for at det ikkje skulle gulne så veldig. For kryssfiner er skikkelig tøft, men når det er gult er det ikkje lenger så kult ( i mine auger). Eg bretta opp armane, fant eit fleire poser med gamle filler og rullet på gulvolje til tre og parkettgulv, merket er Trestjerner som du blant anna får kjøpt hos Veldes Malerservice på Vea og Åkrehamn. Eg tok ei og ei plate og tørket med jevnt trykk for å få fine overganger. Også på gulvet, men på gulvet brukte eg i tillegg Trestjerner gulvmatt lakk, i 2 omganger for best mulig resultat og holdbarhet.

Taket er også kryssfiner. Da eg ønsket meg spiletak her nede måtte mannen min vere kreativ for me kunne ikkje koste på oss det da det er relativt dyrt. Handy som han er så skjærte han til ei og ei spile i kryssfiner. Og da fekk eg også samme tresort i heile rommet. Eg er nemleg ikkje så glad i å blande fleire tresorter i eit rom.

Siden dette er eit rom me ikkje bruker kvar dag måtte me finne på kreative løysingar for at det ikkje skulle bli for kostbart men allikevel ha ein tøff unik stil. Det endte da med at alle møblene i rommet er laga av mannen min, Modernebygg1. Og så trengte me å ha ein plass til å oppbevare redningsvester og anna utstyr, det blei da til at me brukte nokre gamle dører svigerfar min hadde liggande. Dei malte eg sorte og mannen min lagte eit skinnesystem som gjør at det skjuler alt rot bak. Eg er opptatt av estetikk og funksjon og jammen meg kom dei gamle dørene til nytte. Håndtakene i dørene er fjernet og sparklet igjen for at dei skal kunne gli over kvarandre. Hyllen i enden er ei gammel Ikea hylle me har hatt å mangen år som stod å støvet ned på rommet til minstemann. Den fekk nytt liv med 2 strøk med sort maling og blei tilpassa til åpningen på enden for å ha litt oppbevaring til finere ting.

Lampen over spisebordet, er også heime laga av oss. Det er Muuto E27 pendler som er koblet sammen inni røret og surret sammen over røret for ein røff look. Og røret fant mannen min på ein byggeplass klar for å kastes på bosset. Spisebordet er også heime laga. Det er fiskebeinsmønster men malt i sort for å gli bedre inn i miljøet.

I dag har eg vert her nede å pyntet litt til jul også. Eg pynter ikkje veldig mykje og holder det i samme stil. Natur med innslag av grønne toner. Håper å få tatt fleire bilder her nede, må bare få tida til å strekke til. Må vise dokke leiligheten på sjøhuset også. Der har det skjedd litt forandringer, og enda meir skal det bli. Eg har nemlig vert å målt opp slik at det blir nytt gulv der, mykje spennande på gang med andre ord. Frå neste år av kan faktisk DU leige sjøhuset vårt ei helg. Me kjem til å tilby det som ei suite, men meir om det seinare:)

 

 

 

 

 

 

Tags:
1 Comment
  • Elin Torvestad Wegner

    3. oktober 2019 at 13:43 Svar

    Hei,
    Kryssfiner er superfint! Lurer på hvordan dere festet platene på gulvet? Hvilket underlag var det fra før?

Post a Comment