Frå skisse til ferdig innredet hus | Moderne stil
4493
post-template-default,single,single-post,postid-4493,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,paspartu_enabled,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Frå skisse til ferdig innredet hus

AD://

Siste utgave av det lokale interiør magasinet Vi Bygger Nytt åpna me og dei som kjøpte huset vårt på Åkra. Mannen min har tegna huset, bygd det og laget til og me lage møbler som skulle passe inn i stilen. Eg har stått for alle innvendige valg som farger, møbler, material valg, belysningsplan, og styling. Når me først har lagt så pass mykje ned i eit prosjekt synest me det er stas å møblere det og vise det fram. Eg har stylet huset med interiør varer frå Amanda senteret sine interiør butikker, Tilbords, Kitch´n, Amundsen spesial, Rituals, The body shop, Nille, Princess, Ark og Kremmerhuset.

Eg har valgt farger som ikkje er dei eg liker best personlig. Blått, grått og sort. Men det var viktig for meg å gå ut av min komfort sone for å skape noko som kunne treffe den rette målgruppa og dei som synest at det blei så pass kult at dei ville flytte inn. Heldigvis så traff me på akkurat desse folka. Og det tidlig i prosessen så da blei det til at me godtok budet deiras. Men me fekk allikevel lov å fullføre vårt konsept. Me har valgt å kun bygge moderne hus og lager unike løsninger til kvart eit hus. Alle blir unike og alltid med det siste nye innen trender. Og det er krevande å prøve å ligge eit hestehode foran så da blir det ofte til at ein må lage løsningene til sjølv, slik som med det takhengte speilet som eg personlig har stor tro på at kan bli populært.

I gangen har me valgt å legge mikrosement på gulvet. Min mann Egil sendte eg avgårde til Oslo for å kurse seg i å legge slikt. Og det svarte til mine forventinger, men m2 prisen blei noko høgare enn me såg føre oss, men den kom dei som allerede hadde kjøpt huset tilgode. Egil, Modernebygg1 la også mikrosement på badegulvet og i dusj sonen, produktene er frå dekorhuset.

 

 

Badet i første etg har fått gode velvære produkt frå the body shop, Amanda storsenter. Eit maskulint bad med gode produkter for herren i huset. Håndklærne er frå Princess og er i super mjuk bambus kvalitet.

 

Badet er det eg som har designet da me er stor tilhenger av å bruke spiler i våre prosjekter. Her har sjølve baderoms seksjonen blitt laget i spiler og ein vegg som skjuler litt av toalettet slik at det ikkje er så synlig når ein entrer baderommet.

 

Sort Blandebatteri og mikrosement i dusj sonen for å skape ein maskulin følelse.

 

Vaskerommet ligger også i 1etg, like innenfor inngangsdøren. Dette er gjort med tanke på det praktiske slik at skitne barnehage unger ikkje skal måtte dra sand og skitt inn i heile huset. Gulvbelegget er frå Veldes Malerservice. Eg varmt anbefale gulvbelegg til vaskerom, lett å holde reint og vaske.

 

Nede i første etg finner du to soverom og ei kjellerstue også. I dette huset er det totalt 4 soverom, noko me la vekt på når me satt med planløsningen. Mange ønsker fleire soverom så det prøver me så langt det lar seg gjøre å få til i våre prosjekter.

I kjellerstua har eg innredet med deilige puter i dun i ein nydelig kongeblå farge frå Kremmerhuset.

Pleddet er frå Nille, det samme er speil bordet, vasen og dei tøffe bomulls blomstene. Eg liker å blande varer både frå billig kjedene med design møbler og med eget design slik som betong bordet du ser på bildet.

 

Oppe i 2etg kjem du opp til eit stor og luftig kjøkken og stue. Eg som egentlig ikkje er super fan av blått har blitt veldig glad i nettopp denne fargen. Den har ein så utrolig fin dybde i seg. Og eg kan me stolthet fortelle at det er ei venninne av meg i Oslo, Jannicke Valen, som har skapt denne fargen til Nordsjø. Den heiter Aimforhappiness blue og er rett og slett magisk.

For at møbleringen skulle bli som me hadde planlagt blei me nødt for å lage ein plassbygd benk, den fulgte med huset. Modernebygg1 lagte også bord som passet til. Bordet er laget med eit fiskebeinsmønster som først ser nede i gangen på benken, skyvedøren til garderoberommet og så dette bordet. Det blei laget for å ta opp fiskebeinsflisene på badet i 2etg. Du får sjå bilder lengre nede i innlegget.

 

Kjøkkenet er frå HTH haugesund og er eit vh7 kjøkken med nano sort matt benkeplate. Ventilatorene har Egil, Modernebygg laget sjølv.

 

Alle blandebatteri i huset er sorte og av merket Tapwell. Eg er tilhenger av å velge god kvalitet på slike produkt og legger ofte ein del penger i det, noko som kjem kunden vår tilgode. Til og med oppvaskkummen er frå Tapwell. Dette for at eg ville ha ein sort kvalitets vask som var planlimt.

For at inntrykket skal komme til sin rett er det fint å bruke fine såpeholdere som ikkje er av plast. Med hensyn til miljøet kan ein refill denne og den ser alltid liker fin ut. Marmor såpepumpe og krukke og deilig duftelys frå Kremmerhuset, Amanda storsenter.

 

Eit godt kjøkken fortjener gode produkt ein kan ha i mangen år. Eg sverger til Le Creuset støpejerns gryter. Ein uunnværlig klassiker til kjøkkenet. Den blei opprinnelig laget i 1925 i Frankrike. Den er perfekt til matlaging da varmen fordeles jevnt og holder utrolig lenge på varmen i gryten. Den er kjøpt inn til både mannen min og til mammen min til jul. ( satse på dei ikkje lese dette innlegget:) )

Le Cruset gryte og vannkoker, samt Rosendahl produkter kjem frå Tilbords, Amanda storsenter.

 

Me valgte å åpne dørene til dette huset for venner og fremmande, få dager før overtakelse. Me liker å gjør ting litt annleis og synest det er gøy å lage til slike event der for kan komme å sjå våre prosjekter. Fingermaten du ser her er frå den kvelden og står på tøffe Aida tallerken i matt sort steintøy. Servisedelene og hammershøi glassene er frå Kitchn, Amanda storsenter. Dette service får fram maten på ein kul måte og eg elsker å dekke bord med det.

I hyllen ser du gode produkter frå Amundsen spesial. Trefiguren Clumsy, spring copenhagen fungere både som figur som kan varieres i eit utall av former og uttrykk og brukes også som bordskåner. Clumsy er ein perfekt vertinne gave og du finner den hos Kitchn, Amanda Storsenter.

 

 

I benken ser du deilige dun puter med putetrekk i ein litt grov kvalitet. På bordet er det speilfat, lysestaker og vase frå Kremmerhuset, Amanda storsenter.

Eit lite tips frå meg til deg: Bruk kubbelys i peisens om du vil ha stemning, levende flammer, men ikkje altfor varmt i rommet.

 

Deilig kaffi med noko søtt attåt, sjølvsagt frå Amundsen spesial, Amanda storsenter. Kaffi kannen Theo Stelton er fin å sjå på samt praktisk. Den er frå Tilbords, Amanda storsenter.

 

 

Kul stol frå Kremmerhuset, Amanda storsenter. Eg må bare legge til at stolen er kul frå alle sider og god å sitte i.

 

Fristelser på bordet. Lakriskuler med sjokolade trekk frå Nille. Speilbord frå Nille, Amanda storsenter

Blå/grå marmor krukker frå Princess, Amanda storsenter.

Puter og pledd frå Kremmerhuset, Amanda storsenter.

Det går kanskje på samvittigheten når ein tar seg ei slik kule etter at ein har lest boka til Funkygine, sterk utenpå, sterk inni frå Ark, Amanda storsenter. Denne burde eg ha ønsket meg til jul for eg eige ikkje viljestyrke når det kjem til lakris og sjokolade:) Kjenner du deg igjen??

 

 

Pampas stråene er nesten å sjå i alle sine heimer denne høsten, meg inkludert, tihii:) Lykken var stor når eg fant ein stor busk i Tyrkia på ferie i høst, men siden dei er så enorme fekk eg kun sneket meg med eit strå heim. Men det som er genialt om ein har støvallergi, er faktisk desse tøffe falske stråene frå Nille, Amanda storsenter. Vasen kjem også frå Nille.

Der du ser bildet er det lagt opp til å ha eit tv. Ikkje eit gigantisk, men eit lite som passer inn i denne sonen som gjør at ein har kontroll på små barn samtidig som ein står på kjøkkenet og lager mat eller ha besøk i «fin stua».

Putene i sofaen er frå Princess, Amanda storsenter.

 

For meg er det alltid viktig å legge mykje tid ned i ein god plan. Her ser du korleis eg jobber. Eg lager moodboard for å sjå om heilheten stemmer og så tegner eg det i målestokk i proffe 3D programmer. Da møter eg på få overraskelser og ein klarer å være meir effektiv ved å følge ein plan. Dette tilbyr eg kundene mine og ein ser det fungerer bra i praksis.

 

Det passet godt at dei som kjøpte huset av oss hadde jobb som lærar. Her har me nemleg laget til eit område på gangen som hadde «dø areal» til ein praktisk plass der ein kan sitte å jobbe. Som du ser så drar me inn spiler fleire plasser i huset for at det skal være ein rød tråd.

 

Barnerommet ligg vegg i vegg med foreldre soverommet. Søte små pynte ting kjem frå Princess, Amanda storsenter. Eg vil anbefale å plassere barneseng i eit hjørne. Små barn føler seg tryggere i eit hjørne kontra med ei seng plassert midt på ein vegg.

 

 

Master bedroom med blå detaljer og heimelaga sengegavl. Og sjølvsagt eit  deilig heildekkende teppe frå Veldes Malerservice. Dette teppe oser luksus og gir deg den hotell følelsen eg var på jakt etter. Eit gulvteppe kan være bedre for dei med allergi og astma da støvet ikkje sirkulerer rundt i rommet som ved tregulv. Med eit heildekkende teppe legger støvet seg på gulvet og forblir der til du støvsuger det opp. Kanskje noko å tenke på til neste gang du skal pusse opp soverommet?

Nattbords lampene er takhengte for å frigjør plass på nattbordet.

 

Inn til badet går du via eit walk-in-closet. Her har min mann laget ei skyvedør med spor for å passe til fiskebein flisene på badet. I våre prosjekter er ingenting tilfeldig og ein kan oppleve å få skreddersydde boliger som ein ikkje får kjøpt hos andre store bygge leverandører som «masse produserer».

 

My design. Dette badet blei min lille baby i huset. Eit prosjekt eg gikk langt ned i detalj for å få til. Eit bad ingen har maken til og som eg lenkter tilbake til. Men neste år skal eg skape nye bad, mest sannsynlig to nye i eit prosjekt eg og Modernebygg1 samarbeider. Eit slikt samarbeid som dette.

Alle valg her er tatt for å kunne passe inn i målene på rommet. Eg måtte ta hensyn til vindu, gangbane og at det var mulighet å bruke det, da med tanke på å ha plass til å sitte på do og å komme seg til og utav badekaret. Det lot seg heldigvis gjøre med litt spesial løsninger. Eg har fått ein sveiser til å lage speilet til meg etter mine mål da det ennå ikkje finnes eit slikt takhengt speil på markedet. Eg synest det er finest å bruke våtromsmaling i funkishus og gikk også her for Aimforhappiness fargen.

 

Rituals, eit produkt som føles luksuriøst . Nydelige dufter og herlige såper. Rituals, Amanda storsenter.

 

 

 

Eg er veldig opptatt av første inntrykket og det var da viktig for meg at ute skulle speile forventingene til inne. Eg håper eg greide den biten. Eg blei vertfall veldig fornøgd med det spesial lagte hus skiltet frå Moose design i syrefast stål. Ingen tvil om at ein er kommet til feil adresse vertfall.

Når eg og Modernebygg1 levere våre prosjekter leveres dei nøkkel ferdige. Ferdig asfaltert og med opparbeidet uteområde.

Er du interessert i neste års prosjekter må du følge med:)

Her kan du lese om huset me bygde og solgte i 2017.

Også her i Vi bygger Nytt.

 

 

 

No Comments

Post a Comment